Παραμύθια και ιστορίες με δεινοσαύρους

Σε ποιον αρέσουν οι ιστορίες και τα παραμύθια; Πώς σας φαίνεται η ιδέα ενός βιβλίου γεμάτο με πολλές καινούριες ιστορίες με δεινόσαυρους φτιαγμένες από παιδιά για παιδιά;

Σε αυτήν την κατηγορία μπορείτε να διαβάσετε μερικές απίθανες ιστορίες που έχουν γράψει παιδιά με θέμα τους δεινόσαυρους αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε και τις δικές σας! Μπορείτε εάν θέλετε είτε να διαλέξετε κάποια από τις παρακάτω συνθήκες για να δημιουργήσετε τη δική σας dino- ιστορία, είτε να διαλέξετε κάποιο άλλο θέμα και να γράψετε ένα δικό σας παραμύθι από την αρχή! Μπορείτε να υπογράψετε είτε με το όνομά σας είτε με ένα ψευδώνυμο.

Ιστορίες με δεινόσαυρους

Την ιστορία σας μπορείτε να μας τη στείλετε με δύο τρόπους:

1. Γράψτε την ιστορία σας σε ένα αρχείο word και στείλτε τη σε εμάς με ένα e-mail στο [email protected] 

2. Ηχογραφήστε την ιστορία σας και στείλτε τη σε εμάς με ένα e-mail στο [email protected]  

Όποιον τρόπο και αν διαλέξετε εμείς θα φροντίσουμε να διορθώσουμε τυχόν λάθη και θα ανεβάσουμε την ιστορία σας με το όνομά σας σαν post. Τις ηχογραφημένες ιστορίες θα τις μετατρέπουμε σε κείμενο και θα τις δείτε μαζί με τις υπόλοιπες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλες οι ιστορίες θα ελέγχονται για τυχόν υβριστικό περιεχόμενο.

Σύντομα θα δημιουργηθούν πολλοί “διαγωνισμοί δημιουργικής γραφής” από εδώ, είτε ατομικοί είτε ομαδικοί/σχολικοί με πολλά δώρα, γι’αυτό διαβάζετε συχνά τις καινούριες ιστορίες και τις ανακοινώσεις!

Διαλέξετε μία από τις παρακάτω συνθήκες και στείλτε μας την ιστορία σας.

  • Να φτιάξετε μία ιστορία με τις λέξεις: πειρατές – δεινόσαυροι
  • Να φτιάξετε μία ιστορία με τις λέξεις: δεινόσαυρος- εκλογές
  • Να φτιάξετε μία ιστορία στην οποία ένα τυραννοσαυράκι θέλει να είναι φυτοφάγος και να τρώει μόνο φρούτα και λαχανικά. (Οι Τυραννόσαυροι είναι σαρκοφάγοι)
  • Να φτιάξετε μία ιστορία στην οποία ένας Διπλόδοκος έχει πονόλαιμο. (Ο Διπλόδοκος έχει έναν τεράστιο λαιμό με μήκος 10 μέτρα) 
  • Να φτιάξετε μία ιστορία στην οποία ο βασιλιάς δεινόσαυρος θέλει να γίνει κλόουν.
  • Να γράψετε μία ιστορία βασισμένη στο γνωστό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας. Σκεφτείτε ότι την ώρα που η Κοκκινοσκουφίτσα είναι στο λιβάδι και μαζεύει λουλούδια ξαφνικά βρίσκει μερικά αυγά δεινοσαύρων τα οποία τελικά αλλάζουν όλη την ιστορία.
  • Να γράψετε μία ιστορία βασισμένη στη γνωστή ιστορία του Χάνσελ και της Γκρέτελ. Σκεφτείτε ότι τα παιδιά όταν φτάνουν στο ζαχαρωτόσπιτο, σε αυτό ζει ένας σοφός δεινόσαυρος.
  • Να γράψετε μία ιστορία στην οποία οι δεινόσαυροι μιας πολιτείας είναι φτιαγμένοι από ζελέ.
  • Να γράψετε μία ιστορία στην οποία δύο μικρά δεινοσαυράκια θέλουν να πάνε σχολείο μαζί με τα παιδάκια.

Στείλτε την δικιά σας ιστορία στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση στο [email protected]

Δείτε όλες τις Dino-ιστορίες παρακάτω