Ιστορίες με δεινοσαύρους

Συγγραφέας: Καλία Τζεδάκη

Κατέβασέ το σε PDF…

Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένα Τυρανοσαυράκι που αγαπούσε τους γύρω του. Οποίον ήξερε τον πρόσεχε και τον αγαπούσε πολύ αλλά ήταν και πολύ αυστηρός με αυτούς που πείραζαν τα αλλά ζωάκια μέσα στην ζούγκλα δεν του άρεσε να πληγώνονται οι γύρω του.

Μια μέρα ο Τυρανόσαυρος περπατούσε στην ζούγκλα και βρήκε μια κακή ύαινα και επειδή ήταν δυνατός προσπάθησε με γενναιότητα να την πλησιάσει.

Τότε η ύαινα φοβήθηκε πολύ που έβλεπε μπροστά της ένα παράξενο πλάσμα που δεν της άρεσε αλλά την φόβιζε. Κι τότε αποφάσισε ο Τυρανόσαυρος να την γνωρίσει καλυτέρα και να γινούν φίλοι με την ύαινα. Ήθελε πολύ να έχει πολλούς φίλους και να μην την φοβάται κανένας. Κι έτσι κατέστρωσε ένα σχέδιο να πει στην ύαινα να πάνε μαζί μια βόλτα και να γνωριστούν να φάνε και κάτι διαφορετικό από αυτά που έτρωγαν συνήθως όπως τα λαχανικά που δεν είναι συνηθισμένο να τρώνε τέτοιες τροφές. Όμως σκέφτηκε, εκείνη θα ήθελα η θα ήταν αρνητική.

Μόλις την πλησίασε αυτή έτρεξε μακριά ,φοβήθηκε τον δεινόσαυρο δεν είχε ξαναδεί στην ζωή της τόσο τεράστιο και τρομακτικό πλάσμα. Ξαφνικά ο Τυρανόσαυρος σκέφτηκε να τις δώσει ένα κόκκινο λάχανο που ήταν πολύ υγιεινό και δεν θα είχε ξαναδοκιμάσει κάτι τέτοιο, είναι καλό να δοκιμάζουμε καινούρια φαγητά και άλλες γεύσεις ,να μην τρώμε τα ιδιά συνέχεια.

Το φαγητό είναι μεγάλη ένδειξη αγάπης. Η ύαινα μόλις είδε τον Τυρανόσαυρο να έρχεται και να κρατάει το κόκκινο λάχανο αισθάνθηκε πολύ χαρούμενη και πεινούσε πολύ ήθελε πολύ να φάει κάτι εκείνη την στιγμή.

Η ύαινα έδωσε τελικά την ευκαιρία στον Τυρανόσαυρο και έγιναν πολύ καλοί φίλοι Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ήταν τόσο νόστιμο αυτό που τις έδωσε, Ήταν τέλειο. Από εκείνη την ημέρα αποφάσισε να τρώει κάθε μέρα λαχανικά και να μην λέει όχι στα καινούρια και διαφορετικά γεγονότα στην ζωή της.