Ιστορίες με δεινόσαυρους

Συγγραφέας: Μαρία Σκαμπαρδώνη – εκτύπωση

Ένα μικρό δεινοσαυράκι ήθελε κάποτε να ταξιδέψει και να γνωρίσει διαφορετικές περιοχές. Έτσι μία ημέρα, χωρίς να πάρει την άδεια της μητέρας του, σηκώθηκε ένα πρωί και άρχισε να περπατάει μη γνωρίζοντας που θα καταλήξει.

Πέρασε από διάφορες σαβάνες, από διάφορους ωκεανούς, από διάφορες περιοχές. Είδε άγρια ζώα, θάλασσες με πανέμορφα ψάρια, γνώρισε ερήμους και είδε καμήλες που περπατούσαν μαζί με Άραβες μικροπωλητές.

Ξαφνικά, έφτασε μπροστά από μία παιδική χαρά. Μικρές και λεπτές φωνές που τσίριζαν απέσπασαν την προσοχή του και παρατηρούσε πολύχρωμα παιχνίδια. Δεν μπορούσε να καταλάβει ποιο σκοπό εξυπηρετούσαν.

Το μέρος δεν ήταν κάτι άλλο από μία παιδική χαρά που ηχούσε από φωνές παιδιών. Ξαφνικά, μία μπάλα έρχεται προς το μέρος του και ένα μικρό παιδί τρέχει προς τα εκείνο.

Το δεινοσαυράκι άρχισε να το παρατηρεί και ενώ έβλεπε ένα πλάσμα που το μέγεθός του δεν ήταν μεγαλύτερο από το δικό του, του έκανε εντύπωση το γεγονός πως η εμφάνισή του ήταν εντελώς διαφορετική από εκείνου.

Το παιδί όμως, με όλη αυτή την αγνότητα και αθωότητα που το διακρίνει, χαμογέλασε και ήρθε κοντά του. Το δεινοσαυράκι τότε πήρε και εκείνο θάρρος και συστήθηκε.

-Είμαι το δεινοσαυράκι και ταξιδεύω στον κόσμο, αναζητώντας εμπειρίες.

-Και εγώ είμαι ένα παιδί, αποκρίθηκε εκείνο. Θα ήθελες να παίξεις μαζί μας;

Το δεινοσαυράκι τρελάθηκε από τη χαρά του και πέρασε ένα υπέροχο μεσημέρι παίζοντας στις κούνιες, κλέφτες και κυνηγητό και μπάλα με τα μικρά παιδιά.

Εκείνη ήταν μία πανέμορφη μέρα για το μικρό δεινοσαυράκι που κράτησε σα φυλαχτό μέσα στην καρδιά του. Δεν άφησε τίποτα να του χαλάσει την ομορφιά εκείνων των στιγμών.

Ούτε η άγρια κατσάδα της μαμά του όταν επέστρεψε στο σπίτι και του φώναζε επειδή έφυγε και έλειψε τόσες ώρες χωρίς την άδειά της.

Εκείνο είχε γνωρίσει το μαγικό κόσμο των παιδιών, είχε έρθει κοντά στην αγνότητα της παιδικής ψυχής.

 

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφος