Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2018

Η 15η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ανοίγει και πάλι τις πόρτες της και είναι έτοιμη να φιλοξενήσει εκδοτικούς απ’ όλον τον κόσμο. Η φετινή χρονιά τιμάει την Γαλλία και τη Γαλλοφωνία. Πρόκειται για το πιο σημαντικό ετήσιο γεγονός για το βιβλίο και τους επαγγελματίες του που διοργανώνεται στη χώρα μας. Σημείο αναφοράς για όλους τους αναγνώστες και τους φίλους του βιβλίου.

Η φετινή έκθεση θα είναι βασισμένη σε 4 σπουδαίους θεματικούς άξονες γύρω από τα όρια του βιβλίου ως μορφή τέχνης καθώς και την επίδρασή του στη δημοκρατία. Τα δύο φεστιβάλ που θα λάβουν χώρα φέρνουν κοντά 3 γενιές συγγραφέων και αναγνωστών και οι δράσεις της Παιδικής Γωνιάς αγκαλιάζουν όλους τους μικρούς μας φίλους με στόχο να τους μυήσουν στον μαγικό ταξίδι της ανάγνωσης και του βιβλίου.

Μέσα στο περίπτερο 14, στο σταντ 1, στην παιδική γωνιά, οι δημιουργοί των βιβλίων που ζωντανεύουν, θα έχουν και φέτος έναν ξεχωριστό χώρο για να υποδεχτούν όλους του φίλους που έχουν αγκαλιάσει με μεγάλο ενθουσιασμό την προσπάθεια αυτή, αλλά και όσους επιθυμούν να δουν από κοντά όλη τη σειρά των βιβλίων. Σε έναν εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο, με tablet, smartphone, VR μάσκες και προτζέκτορα που θα προβάλλει όλα τα βιβλία σε μία τεράστια οθόνη, μπορείτε να ζήσετε από κοντά την εμπειρία των Livebooks αλλά ταυτόχρονα να βρείτε και πολύ συμφέρουσες για εσάς προσφορές. Οι δεινόσαυροι και ο γνωστός Ντίνος ο τρικεράτωπας, τα ζώα της ζούγκλας, της φάρμας αλλά και η χαριτωμένη Ρενάτα σας περιμένουν όλους να τους γνωρίσετε από κοντά!

Με 15 χρόνια παράδοσης στην έκθεση θα βρείτε πάνω από 100 δράσεις για τους μικρούς μας φίλους από παρουσιάσεις βιβλίων μέχρι μουσικοθεατρικά δρώμενα. Θα γίνουν πολλές ημερίδες και εργαστήρια, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πολλούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς αλλά και να συμμετέχετε στα δυο φεστιβάλ μετάφρασης και νέων λογοτεχνών. Είναι ένας σπουδαίος τόπος συνάντησης, γνωριμίας και μία ευκαιρία για γνώση και ψυχαγωγία με οδηγό τα βιβλία!

Η είσοδος είναι ελεύθερη! Παρέχεται δωρεάν parking!

Σας περιμένουμε όλους!

Σημαντικές Πληροφορίες

Ημερομηνίες:

3-6 Μαίου 2018

Ώρες Λειτουργίας

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018: 15:00 – 21:00

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018: 10:00 – 22:00

Σάββατο 5 Μαΐου 2018: 10:00 – 22:00

Κυριακή 6 Μαΐου 2018: 10:00 – 21:00

Xώρος διεξαγωγής

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ)

Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Εγνατία 154, 546 36 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 291111