ζωγραφιές που ζωντανεύουν - Μέσι

Ήρθε ο Άλεξ!

Ζωγραφιές για εκτύπωση που ζωντανεύουν, μιλούν και χορεύουν

Το νέο δημιούργημα των Livebooks-Τα βιβλία που ζωντανεύουν” είναι πραγματικότητα και είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους! Μέσω της απίστευτης τεχνολογίας της Επαυξημένης Πραγματικότητας (Augmented Reality) που η ελληνική εταιρία Bitar έφερε σε όλα τα σπίτια! Έτσι εκτός από ζώα της ζούγκλας, δεινόσαυρους και πλανήτες ζωντανεύουν και οι ζωγραφιές σας!

Ο Άλεξ ο αλιγάτορας είναι το πρώτο σχέδιο από μία απίθανη σειρά που σύντομα θα έρθει για να τρελάνει μικρούς και μεγάλους! Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που θα βρείτε εδώ  και δείτε τον Άλεξ να ζωντανεύει στο σαλόνι σας, βγάλτε απίθανες φωτογραφίες μαζί, χορέψτε ρυθμικά και τραγουδήστε δυνατά! Θα σας ακούσει και θα τραγουδήσει και αυτός!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να παίξετε και να διασκεδάσετε με τον Άλεξ και τις απίθανες λειτουργίες που προσφέρει. Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε και πολλές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε είτε στο σπίτι είτε στην τάξη!

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΡΕΒΙΘΙΑ με τον Άλεξ

(Δραστηριότητα εξάσκησης δημιουργικότητας, γραπτού και προφορικού λόγου)

Δημιουργήστε ιστορίες! Αφορμή ο Άλεξ. Δημιουργήστε ιστορίες που συντροφεύουν τον ύπνο, ιστορίες που μιλούν για συναισθήματα, αστείες ιστορίες γραπτές ή προφορικές. Δημιουργήστε ιστορίες μαζί με τα παιδιά σας ή δώστε το σαν θέμα στους μαθητές σας. Δείτε μερικές ιδέες παρακάτω, αλλά να θυμάστε να πάτε όπου σας πάει η φαντασία σας και ο Άλεξ θα είναι το μέσο για τα επόμενα ταξίδια σας!

  • Δημιουργήστε μία ιστορία στην οποία ο Άλεξ ο αλιγάτορας καθώς και όλοι οι αλιγάτορες είναι φτιαγμένοι από ζελέ!
  • Φανταστείτε τη συνέχεια της ιστορίας: «Μια φορά και έναν καιρό μία οικογένεια από γιγάντιες χελώνες βρήκαν ένα μωρό αλιγάτορα μόνο του δίπλα στο μεγάλο ποτάμι Χόλου, τον ονόμασαν Άλεξ και αποφάσισαν να τον μεγαλώσουν οι ίδιοι…»
  • Συνεχίστε την ιστορία: «Μια φορά και έναν καιρό ήταν δύο φίλοι. Όμως δεν ήταν και οι δύο ίδιοι! Ο ένας πετούσε ηλεκτρισμό και ο άλλος ήταν τεράστιος και τρομακτικός. Μπορείτε να φανταστείτε τι ήταν; Ήταν ο γνωστός για το θάρρος του αλιγάτορας που τον έλεγαν Άλεξ και το σπάνιο ηλεκτρικό χέλι Τέσλα. Όμως ένας φοβερός πόλεμος που κρατούσε για χρόνια ανάμεσα στις δύο φυλές ήταν πάντα εμπόδιο για τους δύο φίλους και τις εξερευνήσεις τους…»
  • Να δημιουργήσετε μία ιστορία που να τελειώνει με την εξής φράση: « …Έτσι ο Άλεξ ο αλιγάτορας πήρε το μάθημά του και όταν μεγάλωσε έγινε ένας σπουδαίος βασιλιάς. Όχι όμως για τους υπόλοιπους αλιγάτορες αλλά για όλα τα σπάνια ζώα που δούλευαν στο μεγαλύτερο τσίρκο του κόσμου.»
  • Δημιουργήστε μία ιστορία που να περιλαμβάνει τις εξής λέξεις: γκράφιτι, Άλεξ ο αλιγάτορας, λεωφορεία, αστυνομία, στέγη, αυλή.

Μείνετε συντονισμένοι, εγγραφείτε στο newsletter στη σελίδα  www.livebooks.gr και μάθετε πρώτοι για τα νέα βιβλία, δραστηριότητες και όσα σπουδαία πρόκειται να ακολουθήσουν!