παιχνίδια για παιδιά με ζωγραφιές

Η μπουγάδα του Άλεξ του Αλιγάτορα

Ψυχοκινητικό παιχνίδι εξάσκησης συντονισμού, αδρής & λεπτής κινητικότητας

Συνεχίζουμε με τα ομαδικά παιχνίδια και τις δραστηριότητες για παιδιά, που μπορείτε τα κάνετε στην τάξη, στην αυλή, στο σπίτι ή ακόμα και σε κάποιο παιδικό πάρτι με αφορμή τον Άλεξ τον αλιγάτορα.

Γι’ αυτήν τη δραστηριότητα θα χρειαστείτε σχοινί και μανταλάκια. Στερεώνετε το σχοινί ανάμεσα σε δυο καρέκλες στο μέσο ύψος των παιδιών και στις δύο καρέκλες βάζετε χύμα, τόσα μανταλάκια όσα είναι τα παιδιά της κάθε ομάδας.

Αρχικά κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ τη ζωγραφιά του Άλεξ από εδώ, σε όσα αντίτυπα χρειάζεστε για να τη χρωματίσουν τα παιδιά με φαντασία και έμπνευση.

Έπειτα μόλις ολοκληρώσουν τις ζωγραφιές τους χωρίζονται σε δυο ομάδες και μπαίνει ο ένας πίσω από τον άλλον, όπως στο παιχνίδι της σκυταλοδρομίας. Κρατούν στο χέρι τους τη ζωγραφιά που έκανε ο καθένας.

Με το σύνθημα ξεκινάνε τα πρώτα παιδιά από κάθε ομάδα και τρέχουν όσο πιο γρήγορα μπορούν μέχρι να φτάσουν στο σχοινί όπου πρέπει να πάρουν ένα μανταλάκι από την καρέκλα και να «απλώσουν» τη ζωγραφιά τους. Επιστρέφουν πίσω ώστε να ξεκινήσουν τα επόμενα παιδιά που είναι στη σειρά.

Η νικήτρια ομάδα μπορεί να κερδίσει μία αναμνηστική φωτογραφία στη μπουγάδα του Άλεξ. Μπορείτε να κατεβάσετε ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή για το Play Store από εδώ και για το App Store από εδώ, η οποία ζωντανεύει τρισδιάστατα τον Άλεξ με τα χρώματα που έχετε επιλέξει εσείς και σας δίνει και τη δυνατότητα να βγείτε φωτογραφία μαζί με τον χρωματισμένο αλιγάτορα. Τοποθετήστε μία από τις ζωγραφιές στη μέση, πείτε στα παιδιά να πουν «ΑΛΕΕΕΕΞ» και βγείτε μία ομαδική, αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τον Άλεξ.

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες με αφορμή τον Άλεξ, που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά ή τους μαθητές σας! Μπορείτε να πάρετε ιδέες στο blog δραστηριοτήτων στην σελίδα http://www.livebooks.gr.

 

Μείνετε συντονισμένοι, εγγραφείτε στο newsletter στη σελίδα  www.livebooks.gr και μάθετε πρώτοι για τα νέα βιβλία, δραστηριότητες και όσα σπουδαία πρόκειται να ακολουθήσουν!