Καλώς ήρθες

στο σύμπαν των livebooks

Στις παρακάτω γραμμές θα διαβάσετε για την ομάδα μας, το νήμα που μας ενώνει, τους στόχους μας αλλά και το όραμά μας

Το ονομάζουμε Μανιφέστο γιατί είναι κάτι παραπάνω από μια απλή σελίδα που περιγράφει το «ποιοι είμαστε».

αυτά που μας ενώνουν

Οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι το πρώτο βιβλίο της σειρά μας κυκλοφόρησε το 2015. Όμως είχαμε ήδη δημιουργήσει ένα παιχνίδι καρτών και μερικά ακόμα πρωτότυπα που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Δουλεύουμε μαζί και πειραματιζόμαστε με τις νέες τεχνολογίες πολύ πριν την κυκλοφορία του πρώτου μας βιβλίου

Πιστεύουμε στο βιβλίο. Θαυμάζουμε το βιβλίο. Αγαπάμε το βιβλίο. Δεν θέλουμε να το δούμε να παραγκωνίζεται από την τεχνολογία. Θέλουμε να το ενισχύουμε και να το ντύσουμε με μια νέα διάσταση, φιλική και λειτουργική, που θα επαυξάνει τις δυνατότητές του.

Τα παιδικά βιβλία Επαυξημένης Πραγματικότητας είναι μία γέφυρα του παραδοσιακού βιβλίου με τη σύγχρονη τεχνολογία, κρατώντας τα οφέλη και των δύο. Αυτό είναι το μεράκι μας!

αυτά που πιστεύουμε

Για εμάς τα βιβλία είναι εργαλεία και ταυτόχρονα έμπνευση. Είναι αφορμή για εξερεύνηση. Γεννούν απορίες που οδηγούν στην ενεργοποίηση του παιδιού και το κάνουν συμμέτοχο στη μάθησή του μέσω της αναζήτησης. 

Εξίσου σημαντική όμως είναι και η προσφορά της Επαυξημένης Πραγματικότητας, η οποία ενισχύει την ήδη μεγάλη περιέργεια των παιδιών. Τους δίνει δυνατότητες αλληλεπίδρασης με το ίδιο το βιβλίο και τους χαρακτήρες του. Λειτουργεί ως επιβράβευση αλλά και κίνητρο για την ενεργή ενασχόληση μαζί του. Παίρνει τον φόβο της ανάγνωσης δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο περιβάλλον -άτυπης εκπαίδευσης θα λέγαμε- και δίνει δυνατότητες απεικόνισης λεπτομερειών που θα ήταν αδύνατον να αντιληφθούν τα παιδιά στο φυσικό τους περιβάλλον. Όπως είναι για παράδειγμα η σφαιρικότητα των πλανητών ή ένας εξαφανισμένος δεινόσαυρος.

αυτά που επικοινωνούμε

Μέσα από τα βιβλία που ήδη κυκλοφορούν αλλά και όσα βρίσκονται στο ιδεολόγιό μας, σκιαγραφούμε έμμεσα, τον τρόπο που εμείς αντιλαμβανόμαστε την τεχνολογία και όσα μπορεί να προσφέρει. Πιστεύουμε ότι πρώτα εμείς και έπειτα τα παιδιά μας, πρέπει να μάθουν να την χρησιμοποιούν προς όφελός τους.

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, είναι στο χέρι μας να εμπνεύσουμε τις νέες γενιές να διαλέξουν συνειδητά και να καλλιεργήσουν μέσω της τεχνολογίας τη μάθησή τους, τη διάδοση των ιδανικών και όχι μόνο τη διασκέδαση.

αυτά που επεξεργαζόμαστε

Πες το με ένα παραμύθι!
Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του κάθε μας προϊόντος είναι το εκπαιδευτικό αποτύπωμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο περιεχόμενο και στην καταλληλότητά του. Οι αφηρημένες έννοιες γίνονται βίωμα μέσα από μία ιστορία.

Έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, οι απλές καθημερινές πράξεις ευγένειας, η ειρήνη, η ευτυχία, η αγάπη προς τον άλλον αλλά και η αγάπη της δική μας ύπαρξης, η αποδοχή των συναισθημάτων, η ομαλή διαχείριση των συγκρούσεων, ο ενεργός ρόλος των παιδιών ως πολίτες και πολλά πολλά ακόμα είναι μερικά από θέματα που σκοπεύουμε να καλύψουμε μέσα στα προϊόντα μας.

αυτά που ονειρευόμαστε

Το όραμα μας είναι το βιβλίο να παραμείνει στις ζωές μας και η τεχνολογία να γίνει σύμμαχος αυτής της προσπάθειας και όχι το εμπόδιο. Η καλλιέργεια των αξιών και ταυτόχρονα η χρήση της Επαυξημένης Πραγματικότητας να μην είναι δύο έννοιες αντικρουόμενες, αλλά αλληλένδετες. Θέλουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την τεχνολογία και να μάθουν συνειδητά να την επιλέγουν προς όφελός τους και φυσικά μέσα από τη μυθοπλασία να αφεθούν και να ταξιδέψουν.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας γνωρίσετε & να γνωρίσετε τα προϊόντας μας.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε προτάσεις και δημιουργικό διάλογο.

Στην ερώτηση «Γιατί livebooks», εμείς απαντάμε:

Επειδή γεφυρώνει δύο κόσμους που φαινομενικά βρίσκονται σε σύγκρουση. Πρόκειται μια φρέσκια προσέγγιση σε έναν παραδοσιακό μηχανισμό. Έτσι ο κόσμος του παιδικού βιβλίου συμπράττει με την Επαυξημένη Πραγματικότητα και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό!

Κατερίνα Αλεξάνδρα Παπούλια, υπεύθυνη περιεχομένου

Γιατί είναι διασκεδαστικά, κάνουν την ανάγνωση ευχάριστη, διαφορετική και δημιουργική ταυτόχρονα. Τι καλύτερο από ένα βιβλίο που τα παιδιά λατρεύουν να διαβάζουν πολλές φορές και να ασχολούνται με αυτό για ώρα; Σύμμαχος αυτής της προσπάθειας δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την τεχνολογία.

Γιάννης Ματζιάρης, υπεύθυνος εμπορικού

Γιατί είναι σαν να ανοίγεται ξαφνικά ένας καινούργιος κόσμος! Αφού ζωντανεύουν μέχρι και βιβλία, τότε όλα είναι πιθανά! Η φαντασία είναι εξίσου σημαντική με την γνώση και πρέπει να δώσουμε στα παιδιά το ελεύθερο να φανταστούν.

Ευθύμης Παπούλιας, προγραμματιστής

Φτιάξαμε τα Livebooks για να θέσουμε το καλύτερο υπόστρωμα για τα παιδιά που ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ τον κόσμο! Σε περιμένουμε!

Βαγγέλης Παπούλιας, προγραμματιστής

Γιατί ποιος λέει ότι τα βιβλία πρέπει να ζωντανεύουν ΜΟΝΟ στην φαντασία μας;

Γιώργος Κίγκος, προγραμματιστής και 3D modeler

Γιώργος Κίγκος
Linkedin

Γιατί με αυτό το τρόπο γίνεται ο συνδυασμός των στοιχείων του παλιού και του καινούργιου, ενσωματώνοντας τα σε σύγχρονα και καινοτόμα βιβλία.

Μίλτος Ατζέμης, υπεύθυνος επικοινωνίας

μάθηση μέσω παιχνιδιού