δεινόσαυροι ιστορίες

Συγγραφέας: Μαρία Σκαμπαρδώνη – εκτύπωση

Μία φορά και έναν καιρό σε ένα καράβι επέβαιναν πειρατές οι οποίοι ταξίδευαν σε θάλασσες και ωκεανούς  και λεηλατούσαν διάφορες πόλεις ώστε να αποκτήσουν χρυσάφι. Η παρέα τους πλαισιωνόταν και από μία ομάδα που περιλάμβανε  γιατρούς, ιστορικούς και διάφορους άλλους επιστήμονες, οι οποίοι κρατούσαν σημειώσεις για τις διάφορες τοποθεσίες που επισκεπτόντουσαν και θεράπευαν τα τραύματα και τις πληγές.

Κάποτε, αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα μικρό νησί, ώστε ανακτήσουν δυνάμεις. Αποφάσισαν να μαζέψουν διάφορα τρόφιμα και καρπούς από τα δέντρα ώστε  να εφοδιαστούν και παράλληλα να ξεκουραστούν από το πολύωρο και συνεχές ταξίδι μέσα στη θάλασσα.

Ο αρχηγός των πειρατών διέταξε όλους τους άλλους πειρατές να χωριστούν σε ομάδες και να εξερευνήσουν λεπτομερώς τον τόπο. Επιθυμούσαν εκτός από την τροφή να βρουν και διάφορα βότανα ώστε να φτιάξουν φάρμακα για να απαλύνουν τις πληγές τους.

Ένας πειρατής προχώρησε λίγο πιο μακριά από τους υπόλοιπους, χάθηκε μέσα σε εκείνα τα δέντρα που δέσποζαν στο νησί. Έβαλε τα χέρια του στο χώμα και έψαχνε να βρει φρούτα και διάφορα άλλα τρόφιμα, αλλά μάζεψε και άλλα πράγματα αναγκαία, όπως ξύλα ώστε να βάζουν φωτιά και να ψήνουν το κρέας ή για ζέστη.

Αποφάσισε, όταν έκρινε πως δεν υπάρχει τίποτα άλλο, να πάρει το δρόμο της επιστροφής. Ξαφνικά, άκουσε μία μικρή και τσιριχτή φωνή που ακουγόταν από κάπου κοντά. Γύρισε το βλέμμα του και είδε πως κάτι κουνιόταν πίσω από ένα τεράστιο φύλλο ευκαλύπτου. Σηκώνοντας το φύλλο τα μάτια του έπεσαν σε  ένα περίεργο πλάσμα με ήρεμη όψη και σκληρό δέρμα που τον κοιτούσε και εκείνο με ιδιαίτερη απορία.

-Τι είσαι; το ρώτησε τότε ο πειρατής. Εμείς είμαστε πειρατές και κάνουμε εξορμήσεις στα νησιά για να βρούμε πλούτο και τροφή. Μη φοβάσαι, δε θα σε βλάψω.

-Είμαι ένα δεινοσαυράκι, απάντησε εκείνο. Μένω σε αυτό το νησί πολλά χρόνια, οι γονείς μου σκοτώθηκαν από μία έκρηξη και έκτοτε μένω εδώ και περιμένω μήπως έρθει κάποιος σε αυτό το έρημο μέρος και αποφασίσει να με πάρει μαζί του.

Ο πειρατής κοντοστάθηκε για λίγο και αποφάσισε να το καλέσει μαζί του. Εκείνο σηκώθηκε με χαρά και εκείνος επέστρεψε στους υπόλοιπους πειρατές ώστε να τους αναγγείλει την τόσο παράξενη και απροσδόκητη ανακάλυψή του.

-Ας το πάρουμε μαζί μας, είπε τότε ο αρχηγός. Θα είναι μία καλή ευκαιρία και για τους διάφορους ιατρούς και γεωγράφους που πλαισιώνουν την ομάδας μας να εξερευνήσουν το είδος του και να καταγράψουν πληροφορίες.

Και από εκείνη την ημέρα, το δεινοσαυράκι έκανε μία καινούργια αρχή στη ζωή του.

 

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Δημοσιογράφος