Διαδραστικά βιβλία που ζωντανεύουν

διαδραστικά βιβλία που ζωντανεύουν
διαδραστικά βιβλία που ζωντανεύουν

Άλμπερτ Αϊνστάιν

1879 - 1955

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Τι να πει κανείς για τον Αϊνστάιν; Σαν επιστήμονας θεωρείται από τους σπουδαιότερους! Σαν παιδί όμως είχε πολλές δυσκολίες. Μέχρι 3 ετών δεν είχε πει ούτε μία λέξη. Αργότερα στο σχολείο είχε πολύ χαμηλούς βαθμούς και ήταν πολύ άτακτος. Ευτυχώς αγαπούσε πολύ το βιολί και δεν σταμάτησε να παίζει ποτέ! 

Είχε πολύ μεγάλη αγάπη σε μία πυξίδα, καθώς και γενικότερα στη γεωμετρία και τη λογική. Είχε πολλή φαντασία και συχνά έφτιαχνε πύργους από τραπουλόχαρτα! 

Σπούδασε φυσική και για πολλά χρόνια έκανε και άλλες δουλειές. Το 1916 δημοσίευσε τη γνωστή “Γενική Θεωρία της Σχετικότητας” αλλάζοντας τον τρόπο που σκεφτόμαστε για το σύμπαν. Η αλήθεια είναι ότι δεν συμμετείχε στην ομάδα των επιστημόνων που δημιούργησαν το φονικότερο όπλο όλων των εποχών, την ατομική βόμβα, παρόλα αυτά παρότρυνε με επιστολή του για τη χρηματοδότηση της κατασκευής της. Το επιστημονικό του έργο συνεχίζει μέχρι σήμερα να θεωρείται σπουδαίο και πρωτοποριακό.

Το ήξερες ότι για να μπορέσει να διαμορφώσει και να διατυπώσει τη γνωστή θεωρία, λέγεται ότι τον βοήθησε πολύ ένα σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής με τον οποίο ήταν φίλοι!

Σπουδαίοι επιστήμονες και εφευρέτες
Play Video

Μάθε περισσότερα με το επιτραπέζιο παιχνίδι Ιστορίες Μυστηρίου για παιδιά!